en håndfuld grøn papaya(skrællet og skåret i julienne (se Tip1 forneden))
evt en smule gulerod(skåret i julienne)
¼ - 1birds eye chili(de små stærke, røde chilier)
en lille håndfuld slangebønner(skåret i 3 cm stykker (kan købes i asiatiske butikker))
1 - 2spsksaltede peanuts
1 - 2fedhvidløg
1spskpalmesukker(se Tip2 forneden)
1 tomat(skåret i både)
2spsklimejuice
1spskfiskesovs
1spsksmå tørrede rejer ((kan købes i asiatiske butikker))
Noter
Tip1: Hold den skrællede papaya i den ene hånd, og skær den i julienne ved at hakke i den på langs med en bredbladet kniv. Lad herefter kniven skrælle det øverste lag af, så små stave af papaya falder fra. Fortsæt indtil du når kerner.Tip2: Palmesukker sælges som regel i små, hårde stykker, som det kan være svært at skære i. Giv det et par sekunder i mikrobølgeovnen, så bliver det blødt og let at arbejde med.
Fremgangsmåde
Kom chili og hvidløg i en morter, og stød det til en grov masse (brug en ske til at vende blandingen rundt). Tilsæt herefter tørrede rejer, peanuts, slangebønner, og stød det endnu et par gange, inden palmesukker, fiskesovs og limejuice tilsættes (kom gerne limejuiceskrællen i bagefter). Tilsæt så tomatbåde, stød et par gange, og tilsæt papaya og eventuelt gulerod. Stød og vend salaten ganske få gange i morteren, smag til, og server med gai yang og klisterris.