Go Back
+ servings

Salat med røget laks, kartofler og aspargeset par skiver røget laks

No ratings yet
Antal: 1 person

Ingredienser

  • nye kartofler eller babykartofler (kogte og afkølede)
  • et par asparges
  • en kvart agurk
  • en håndfuld blandede salatblade
  • frisk dild (hakket (gem en smule til pynt))
  • saften af en halv citron
  • 2- 3 spsk olivenolie
  • 2 tsk honning
  • 1 tsk sennepskorn
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Start med at lave dressingen ved at blande citronsaft med hakket dild, olivenolie, honning, sennepskorn, salt og peber. Smag til.Skær kartoflerne i skiver og bland dem med dressingen. Lad dem trække i dressingen mens asparges tilberedes.
  • Fjern roden af de grønne asparges. Dette gøres ved at tage fat i hver ende af en asparges og knække den. Kasser den grove ende (eller gem den til aspargessuppe eller lignende). Kog dem i letsaltet vand i cirka et minut. Skyld straks i koldt vand og kom dem i skålen med kartofler og dressing. Flæk agurken på langs, fjern kernerne, skær den i grove tern og vend i skålen sammen med salatbladene. Anret på en tallerken sammen med laks i skiver, frisk dild og en skive citron. Server straks.