Go Back

Yam pla muk (thailandsk salat med blæksprutte)

No ratings yet

Ingredienser

  • 2 store blæksprutter
  • 2 fed hvidløg
  • 1 - 2 små (røde chilier (birds eye))
  • 2 - 3 stilke bladselleri (skåret i tynde skiver)
  • 1 lille løg (skåret i tynde både)
  • 2 forårsløg (skåret i skiver på skrå)
  • en håndfuld koriander (hakket groft)
  • en håndfuld udblødte glasnudler
  • evt. 2 syltede hvidløg (kan købes i asiatiske butikker)
  • citron- eller limejuice
  • fiskesovs
  • sukker

Fremgangsmåde

  • Rids blæksprutterne på kryds og tværs på indersiden og skær i mindre stykker. Kom en smule vand tilsat salt i kog i en gryde. Kom blækspruttestykkerne i gryden og blancher dem under låg i cirka et minut (får de længere, vil de blive seje). Dræn dem og sæt til side. Stød hvidløg og chili i en morter. Bland med blækspruttestykkerne og tilsæt løg, bladselleri, forårsløg, koriander og glasnudler.
  • Hvis der bruges syltede hvidløg, halveres de, de yderste lag og den hårde rod for enden fjernes, og de skæres i tynde skiver. Tilsæt dem sammen med 2 spiseskefulde af lagen. Smag til med citron- eller limejuice, fiskesovs og sukker. Mængden afhænger af ens individuelle smag (jeg brugte cirka saften af en halv citron, 2 spsk sukker og 3 spsk fiskesovs).