Rids sværen, hvis dette ikke allerede er gjort. Hvis den købes med færdigridset svær, så tjek, om det går hele vejen fra den ene side til den anden. Hvis ikke, så brug en skarp kniv til at gøre dette. Gnid herefter stegen grundigt med rigeligt groft salt. Sørg for at det også kommer ned mellem sværen.
Kom et stegetermometer i stegens tykkeste punkt, og sæt den i et ovnfast fad i en kold ovn. Hæld evt. et par dl vand i fadet. Så er der lidt ekstra til sovsen. Skru temperaturen op på 100 grader, indtil stegetermometeret viser 55 C. Skru herefter ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen når 70 grader for en gennemstegt flæskesteg (jeg tager den dog ud ved 68 grader, da jeg foretrækker, at den får lidt mindre).
Det tog mig i alt cirka 2 timer at stege en flæskesteg på cirka 1,5 kg, men da ovne kan være ret forskellige, er det vigtigt at bruge et stegetermometer for det bedste resultat.