Go Back
+ servings

Spaghetti med svampesauce og sprød, lufttørret skinke

No ratings yet
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • ½ løg
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g champignon eller andre svampe (gerne et mix)
  • en sjat olie
  • 1 - 1 ½ dl fløde
  • 3 spsk portvin (marsala eller lignende)
  • ½ tsk timian (tørret eller frisk)
  • salt og peber
  • spaghetti
  • 3 skiver parmaskinke eller anden lufttørret skinke

Fremgangsmåde

  • Kog spaghettien efter anvisningen på pakken, og steg skinken sprød i en 200 grader varm ovn (husk at holde godt øje med den, så den ikke brænder på). Når skinken er sprødt, blendes eller hakkes den fint.
  • Hak løg og hvidløg, og steg dem et par minutter på en pande ved jævn varme. Imens renses champignon eller svampe, inden de skæres i skiver. Kom dem på panden, og lad dem stege med, indtil de har afgivet alt deres væde. Tilsæt fløde, portvin, timian, salt og peber, og lad det hele simre et par minutter. Er saucen meget bleg, kan man tilsætte en lille smule kulør. Smag til og server oven på spaghetti. Slut af med skinkedrys.