Go Back
+ servings

Bagt kartoffel fyldt med chili, oksekød og bønner

No ratings yet
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 bagekartofler
  • 1 løg
  • 2 -3 hvidløgsfed
  • en lille sjat olie
  • 200 g hakket oksekød
  • 2 spsk tomatpure
  • 150 ml vand
  • ½ dåse kidneybønner i chili
  • 1 - 2 tsk paprika
  • 2 - 3 tsk chilipulver (kan erstattes af finthakket, frisk chili)
  • cremefraiche

Fremgangsmåde

  • Skrub kartoflerne grundigt hvis nødvendigt, prik med en gaffel og vikl sølvpapir rundt om dem. Bag dem i en 200 grader varm ovn i cirka en time (bagetiden varierer efter størrelse og ovn, så husk at tjekke om de er møre).
  • Hvidløg og løg hakkes og sauteres i en gryde i olien, inden oksekød tilsættes. Steg det et par minutter, indtil det er godt og grundigt brunet, og tilsæt så tomatpure, bønner samt deres lage, chili, paprika og vand. Bring gryden i kog, og lad det simre indtil det meste af væden er fordampet. Smag til, og server chilien oven i de bagte kartofler. Slut af med lidt cremefraiche på hver.
  • Tip: Pynt gerne med lidt hakket persille.