Go Back
+ servings

Stegte nudler med rejer, chili og hvidløg

No ratings yet
Antal: 1 person

Ingredienser

  • 100 g ægnudler
  • 1 fed hvidløg
  • ½ chili (jeg brugte de små birdseye)
  • ½ løg
  • lidt under 1/4 broccoli
  • en smule olie til stegning
  • 1 tsk. sukker
  • ½ spsk. lys soja
  • salt
  • tigerrejer (5 - 7 stykker)

Fremgangsmåde

  • Kog nudlerne indtil de er "al dente".
  • Pil hvidløg, og stød det i en morter sammen med den halve chili (pas på øjnene). Har man ikke en morter, så hakkes det hele meget fint, inden det blandes sammen. Løget pilles og skæres i både, mens broccolien skæres i mundrette bidder.
  • Hæld en smule olie i en wok, varm wokken op, og steg chili- og hvidløgsblandingen sammen med løg og broccoli, indtil broccolien næsten er mør (den er bedst, hvis den stadig er lidt sprød). Fjern den sorte tarmstreng på rejerne, og lad dem stege med de sidste par minutter, indtil de er røde og gennemstegte. Tilsæt sukker, soja og salt, inden nudlerne vendes godt sammen med indholdet i wokken. Smag til med yderligere salt og sukker hvis nødvendigt.