200gtørrede limabønner(butter beans eller andre bønner)
En stor håndfuld gode cherrytomater
1lille rødløg
0,5 - 1stk. chilipeber
Saften fra 0(5 - 1 citron)
2fedhvidløg
En god sjat olie
Et par stængler persille(gerne bredbladet)
Salt og peber
Fremgangsmåde
Udblød bønnerne natten over, skyl grundigt og kog herefter i ca. 50 minutter i letsaltet vand, indtil bønnerne er møre men stadig faste (har pakken kogeanvisning på bagsiden følges denne i stedet). Lad bønnerne køle af, inden de vendes med halverede cherrytomater og hakket rødløg og chili.
Kom saften fra halvdelen af citronen i en blender, minihakker eller lignende sammen med hvidløg, olie, persilleblade og salt og peber. Blend kort og vend i salaten. Juster evt. med ekstra citronsaft og chili, og smag til med salt og peber hvis nødvendigt.
Lad evt. trække på køl en times tid inden servering.