Evt. cayenne peber(krydderiblandinger eller andet)
Salt og peber
2dlkærnemælk
2æg
Tabascosauce
Neutral olie til at stege - fx rapsolie
Blå ostedip:
3spskcremefraiche
2spskmayo
1lille stykke blåskimmelsost(jeg brugte Stilton, men andre slags, fx Danablue, kan sagtens bruges)
Salt og peber
Noter
Server eventuelt Southern Fried Chicken med ovenstående ostedip og spidskålssalat samt dine yndlingskartofler.Opskriften passer til 3 - 4 personer afhængigt af mængden af tilbehør.
Fremgangsmåde
Skær kyllingen 10 stykker (vinger, underlår, overlår og bryst uden ben delt i to). Gem evt. skroget til at koge suppe eller fond på.Bland mel, majsstivelse og tørre krydderier i en skål. I en anden skål piskes æg og kærnemælk sammen. Tilsæt Tabascosauce efter smag.
Varm olien op til 175 grader (hvis man ikke har en frituregryde, kan man evt. bruge et sukkertermometer til at tjekke temperaturen. Alternativt kan man smide et lille stykke brød eller lignende i olien. Når olien bruser op omkring det, er den klar).
Vend først kyllingestykkerne i kærnemælksblandingen med den ene hånd og dernæst i melblandingen med den anden hånd. Start gerne med underlår og overlår, da de kræver en længere tidberedningstid end bryststykkerne). Steg i den varme olie i cirka 12 minutter for underlår og overlår og cirka 10 minutter for bryst og vinger, indtil kyllingestykkerne er sprøde og gyldne. Tag dem op af olien og læg på køkkenrulle. Krydr med salt.
Blå ostedip:
Det hele blev most sammen i en skål med en gaffel. Det går ikke noget, hvis der er små hele stykker ost i.