Go Back
+ servings

Æblemuffins med marcipan

No ratings yet
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 100 g revet marcipan
  • 175 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 stort madæble

Streuseltopping:

  • 25 lyst muscovadosukker
  • 60 g hvedemel
  • 1/2 tsk kanel
  • 25 smeltet smør

Fremgangsmåde

  • Rør smør og sukker hvidt og tilsæt æggene et ad gangen. Rør mellem hvert æg. Tilsæt revet marcipan. Bland hvedemel og bagepulver , vend det forsigtigt i dejen, som kommes i 12 muffinforme. Skræl æblet, fjern kernehus og skær i grove tern. Kom dem i muffinformene og pres ned i dejen, så de delvist er dækket.

Streuseltopping:

  • Bland muscovadosukker, hvedemel og kanel (sørg for, at der ikke er klumper) og vend sammen med det smeltede smør, så du har en grov crumblelignende blanding. Fordel oven på muffins.
  • Bag muffins i en 180 grader varm varmluftsovn i cirka 20 minutter, eller indtil de er gyldne. Tjek om de er færdige ved at stikke en kødnål eller lignende i midten af en muffin. Når nålen kommer op uden kagedej, er de færdige.