Rengør svampene og skær dem i mindre stykker. Brun herefter i smør på en varm pande, indtil al væden er fordampet (de smider en del væde undervejs). Hæld svampene i en skål og sæt til side. Hak løg og hvidløg og steg i smør i samme gryde ved jævn varme, indtil løgene er klare, men uden at de bliver brune. Gem en smule svampe til pynt og kom resten tilbage i gryden. Tilsæt hønsefond/-bouillon, bring i kog og lad suppen simre i 15 minutter. Tilsæt fløde, blend til ønsket konsistens og smag til med salt og peber.
Hæld suppen i en skål og top med stegte svampe, trøffelolie og friskklippet purløg og server med de lune ostestænger.
Ostestænger
Læg butterdej på en bageplade med bagepapir og skær i 2 cm brede stænger, pensl med pisket æg og drys med sesamfrø, birkes og revet parmesanost. Sno stængerne og bag ved 200° i 10 – 15 minutter, indtil de er sprøde.