1200ghel kylling(alternativt 3 - 4 kyllingefileter. Se intro)
300gblandede svampe
60gsmør
1løg
1fedhvidløg
3spsk.hvedemel
1,5dlhvidvin
3dlhønsefond
1,5dlfløde
¼bdt. persille
Tarteletter
Fremgangsmåde
Kom den hele kylling i en stor gryde, fyld med vand til det dækker og bring i kog. Fjern det skum, der kommer op til overfladen, og lad herefter kyllingen simre i en times tid, indtil den er mør. Tag kyllingen op af gryden og lad den køle af. Pluk dernæst kødet af skroget, skær det i mindre stykker og sæt til side (se intro, hvis der benyttes kyllingefileter i stedet).
Rengør svampe, skær de større i mindre stykker og brun halvdelen af smørret på en varm pande, indtil væden er fordampet. Kom hakket løg og hvidløg ved og steg yderligere et par minutter.Smelt resten af smørret i en gryde, tilsæt mel og rør sammen, så der dannes en opbagt sauce. Tilsæt hvidvinen lidt efter lidt, mens der røres konstant. Kom hønsefond og svampeblandingen ved og lad det hele simre i 10 minutters tid. Tilsæt fløde og kyllingekød, bring til kogepunktet og smag til med salt og peber.
Vend persille i og server i lune tarteletter. Alternativt kan man bruge det som piefyld og dække med butterdejslåg