Go Back
+ servings

Kylling Deluxe med svampecreme, stegte svampe, syltede skalotteløg og ovnristede skalotteløg

No ratings yet
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 glas Deluxe blandede svampe
  • 250 g champignon
  • 25 g smør
  • 1 skalotteløg
  • 4 kyllingefileter
  • 1 pakke Deluxe butterdej
  • 1 æg til pensling
  • Olivenolie
  • ½ dl fløde
  • 2 spsk. Deluxe trøffelpesto1
  • tsk. Deluxe balsamicoglaze
  • 1 forårsløg
  • Salt og peber

Syltede skalotteløg

  • 4 skalotteløg
  • 1 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • ½ dl vand

Ovnristede løg

  • 2 skalotteløg
  • Olivenolie

Lun julesalat med sprød prosciutto, valnødder og honning

  • 4 skiver Deluxe italiensk lufttørret skinke (prosciutto)
  • 4 stk. julesalat
  • 25 g smør
  • 1 spsk. Deluxe honning med valnødder
  • 2 tsk. eddike
  • 1 spsk. hakket persille

Noter

Indlægget er sponsoreret af Lidl

Fremgangsmåde

  • Hak en tredjedel af svampene og halvdelen af champignons fint. Steg i smør på en pande, indtil væden er fordampet. Hak skalotteløg og steg med et par minutter. Krydr med salt og peber. Skær et fladt snit i kyllingefileternes side, åbn og læg mellem to stykker husholdningsfilm. Bank flade med en kagerulle, fyld med stegte svampe og rul sammen. Skær butterdej i fire passende rektangler, læg en kyllingefilet på hver, pensl enderne med pisket æg og fold siderne op over kødet. Pensl med æg og bag midt i ovnen ved 200° i ca. 30 minutter, eller indtil kernetemperaturen når 75°.
  • Hak og steg en tredjedel af svampene og de resterende champignons i olivenolie, hæld fløde ved og kog møre. Blend, tilsæt trøffelpesto, balsamicoglaze, salt og peber.
  • Hæld olivenolie over de resterende svampe og steg med i ovnen i 10 minutter.
  • Anret kyllingepakkerne på en tallerken. Kom en stribe svampecreme ved siden af og dæk med halverede syltede løg, ovnristede løg og stegte svampe. Pynt med fintsnittet forårsløgstop.

Syltede skalotteløg

  • Pil skalotteløg, kog i vand i 5 minutter og dræn. Giv eddike, sukker og vand et opkog, hæld over løgene og lad dem køle af i lagen. Sæt på køl, indtil de skal bruges.

Ovnristede løg

  • Pil skalotteløg og skær i tynde skiver på langs. Pensl med olivenolie og bag i en 150° varm ovn, indtil de er gyldne. Sæt til side, indtil de skal bruges.

Lun julesalat med sprød prosciutto, valnødder og honning

  • Steg skinken ca. 10 minutter i en 200° ovn, indtil den er sprød. Sæt til side. Halver julesalat og damp eller kog i 5 minutter. Lad den dampe af på et rent viskestykke og steg herefter den skårne side i smør på en pande, indtil salaten får en smule farve. Sæt til side. Kom honning med valnødder, eddike og hakket persille i panden, rør kort og hæld over salaten. Riv skinken i mindre stykker og fordel oven på.