3gulerødder(gerne i forskellige farver hvis muligt)
100gfriskbælgede ærter(eller et par skefulde fra fryseren)
1potte ærteskud(kan udelades)
1spsk.æblecidereddike
1dlcremefraiche
2spsk.fløde eller mælk
1tsk.sennep
Salt, peber
Fremgangsmåde
Bland ketchup, brun farin, æblecidereddike, paprika, chilipulver, whisky og salt i en gryde, bring i kog og afkøl. Smør halvdelen af marinaden på ribbenene og mariner et par timer eller natten over. Læg ribbenene i et ovnfast fad, dæk med stanniol og steg ved 150 grader i 2 – 2,5 timer, indtil kødet er mørt. Opbevar på køl, indtil ribbenene skal bruges, eller smid dem direkte på grillen eller under ovnens grillfunktion i 10 – 15 minutter. Pensl et par gange undervejs med den overskydende barbecuesauce og servér resten som tilbehør.
Sommerslaw
Snit kål og rødløg, skær radiser i skiver og hak persille. Riv eller skær gulerødder i julienne. Kom det hele i en skål sammen med ærter og ærteskud. Bland æblecidereddike, cremefraiche, fløde eller mælk og sennep og smag til med salt, peber og evt. en anelse sukker. Vend dressingen sammen med grøntsagerne.