Go Back

Banh mi med karamelliseret nakkefilet og vietnamesiske pickles

No ratings yet

Ingredienser

  • 500 g svinekød (fx nakkefilet i tynde skiver)
  • 1 spsk. olie
  • 4 luftige baguettes
  • 4 spsk. mayonnaise
  • Salat
  • ½ bdt. koriander
  • ½ agurk
  • 1 rød chilipeber

Marinade

  • 1 stk. citrongræs
  • ¼ lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. mørk soja
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. olie
  • 2-3 spsk. sukker
  • ½ tsk. sort eller hvid peber

Vietnamesiske pickles

  • 200 g kinaradise
  • 200 g gulerod
  • 1,5 dl vand
  • 1,5 dl eddike
  • 3/4 dl sukker
  • 2 tsk. salt

Fremgangsmåde

  • Skær nakkefileten i tynde skiver og mariner (se marinadeopskrift herunder) i mindst en time eller gerne natten over. Steg kødet i olie, indtil det er gennemstegt. Skær baguettes på langs og smør med mayonnaise. Læg salatblade nederst, agurk i tynde skiver ovenpå og dernæst kød. Top med vietnamesiske pickles, koriander og chilipeber i tynde skiver eller strimler.

Marinade

  • Hak citrongræs, løg og hvidløg, bland med de resterende ingredienser og blend.

Vietnamesiske pickles

  • Skær kinaradise og gulerødder i tynde stave. Giv vand, eddike, sukker og salt et hurtigt opkog. Køl af en anelse og hæld over grøntsagerne. Lad dem trække i syltelagen i mindst en time inden brug.