1tsk.æblecidereddike(anden eddike kan også benyttes)
1tsk.karry
½tsk.gurkemeje(kan udelades)
½æble
¼lille løg
Salt, peber
Fremgangsmåde
Sild:
Filetér sildene selv eller få din fiskehandler til det, flå skindet af og udvand natten over i køleskabet. Hæld eddike, sukker, vand, laurbærblade, peberkorn, nelliker og kanelstang i en gryde og bring i kog. Når sukkeret er smeltet, tager du gryden af varmen og afkøler.
Skær imens sildefileterne i passende stykker, pil løg og skær det i skiver. Halvér chili på langs og fjern evt. kerner. Læg sild, løg og chili lagvis i en lufttæt beholder (så slipper du for, at hele køleskabet lugter af marinerede sild), hæld lagen over og kom låg på. Sæt på køl i mindst et døgn inden, at sildene skal serveres.
Karry æble mayonnaise:
Bland mayonnaise, eddike, karry og gurkemeje. Skær æble i små tern og hak løg fint. Vend det hele sammen og smag til med salt og peber.
Server fx med karse og løgringe samt godt rugbrød.