Læg bønnerne i blød natten over, hæld vandet fra og kom dem i en stor gryde sammen med bacon, urter, hele let knuste hvidløg og pillet, halveret løg. Hæld vand ved, så det når et par centimeter over bønnerne. Bring i kog og lad det simre under låg i 1 time, indtil bønnerne er møre. Hæld vandet fra og kasser løg, urter og laurbærblade.
Fyld:
Start med at klargøre grøntsagerne. Pil og hak løg og hvidløg, hak selleri og gulerod fint. Skær bacon i mindre stykker og steg det i andefedt i en stor gryde i et par minutter. Tag op af gryden. Tilsæt løg, hvidløg, selleri og gulerod og steg ved jævn varme i cirka 5 minutter. Hæld hvidvin, hønsefond, hakkede tomater, timian og laurbærblad ved og lad det simre i 10 minutter.
Steg pølser gyldne på en pande og sæt til side. Steg dernæst confiterede andelår i det andefedt, der hænger ved. Lad det køle af en anelse og pil det dernæst kødet af benet i grove stykker. Kom pølser og andeconfit i gryden med grøntsager. Lad det simre i yderligere 10 minutter.
Smør et ovnfast fad med andefedt eller smør og læg halvdelen af bønnerne i bunden. Læg fyldet i midten og top med endnu et lag bønner. Drys med rasp og dryp med olivenolie.
Steg i ovnen ved 180° i ca. en time, eller indtil toppen er gylden og sprød. Bliver retten for tør, tilsættes en smule fond undervejs.