Go Back

Oksekæber à la Bourguignon

No ratings yet

Ingredienser

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 1 stilk bladselleri
  • 4 oksekæber (ca. 250 g pr. stk)
  • Olie til stegning
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 6 dl rødvin
  • 3 dl oksefond
  • 2 laurbærblade
  • 3 kv. timian
  • 3 kv. persille
  • Salt, peber
  • Persille

Fremgangsmåde

  • Pil og hak løg og hvidløg. Skær gulerod og selleri i fine tern.
  • Brun oksekæber grundigt i olie i en ovnfast gryde og sæt til side. Brun grøntsager i gryden ved jævn varme i ca. 5 minutter. Tilsæt tomatpuré, rødvin, fond, urter og de brunede oksekæber. Bring grydens indhold i kog, læg låg på og stil det i en 150° ovn i ca. 3 timer, eller indtil kødet er meget mørt. Smag til med salt og peber.
  • Drys de færdige oksekæber med hakket persille. Server med grov kartoffel eller rodfrugtemos evt. vendt med bagt hvidløg.