Go Back

Stegt pighvar med ristede svampe, svampebouillon, baconcroutoner og syltede løg

No ratings yet

Ingredienser

  • 500 g svampe (fx portobello, markchampignon eller alm. champignon)
  • ½ L hønsefond (kan erstattes med bouillon)
  • 2 skiver daggammelt brød
  • 1 pakke bacon
  • 8 perleløg (gerne røde (kan erstattes med små skalotteløg))
  • 1 dl sukker
  • 1 dl eddike
  • 2/3 dl vand
  • Smør og olie til stegning
  • 1 fileteret pighvar
  • Trøffelolie
  • Pynt: Rød syre og dild

Noter

Samarbejdet med Philips er sponseret

Fremgangsmåde

  • Hak halvdelen af svampene groft og rist hårdt i en gryde. Tilsæt hønsefond, lad det simre i ca. 30 minutter, sigt og kassér svampene. Der skal være ca. 2 dl væde tilbage. Er der ikke det, koger man svampebouillonen yderligere ind.
  • Skær brødet i tern. Skær bacon i mindre stykker og steg sprød på en pande. Lad bacon dryppe af på fedtsugende papir og vend brødtern i det overskydende fedt i panden. Sæt croutonerne i en 200° varm ovn i 10 minutter, eller indtil de er sprøde og gyldne. Blend groft med halvdelen af den sprøde bacon (gem resten til et andet formål).
  • Pil perleløg og kog en syltelage af eddike, sukker og vand tilsat 1 tsk. salt. Kom perleløg i den kogende lage, tag af varmen og lad dem trække mindst et par timer eller natten over.Flå pighvarfileter og skær hver side i to pæne stykker, så man har fire i alt. Krydr med salt og peber og steg i smør og olie i ca. 3 minutter på hver side.
  • Skær de resterende svampe i passende stykker, rist i smør på en pande og krydr med salt og peber. Fordel i fire dybe tallerkner sammen med svampebouillon. Top med den stegte fisk, halverede syltede perleløg, et par dråber trøffelolie og knuste baconcroutoner. Pynt med rød syre og dild.