Go Back
+ servings

Dampede dumplings med svinekød, spidskål og porre

No ratings yet
Antal: 6 personer

Ingredienser

Fyld:

  • 200 g hakket svinekød
  • ½ hakket løg
  • 1 lille håndfuld snittet spidskål
  • ½ fintsnittet porre
  • 1 presset fed hvidløg
  • 1 æg
  • 2 tsk majsstivelse
  • 2 spsk Shaoxing-risvin (kan udelades)
  • 2 spsk lys soja
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk hvid peber
  • 1 tsk salt

Dej:

  • 250 g hvedemel
  • 100 g varmt vand

Sojadip:

  • 2 spsk lys soja
  • 1 tsk fyldende honning
  • 1 tsk sesamfrø
  • 1 spsk sesamolie
  • 1-2 tsk eddike (gerne riseddike)

Fremgangsmåde

Fyld:

  • Bland svinekød med de resterende ingredienser i en skål og sæt på køl, til fyldet skal bruges.

Dej:

  • Sæt lasagnepladeskiven på pastamaskinen, kom mel i, tænd for maskinen og hæld langsomt vand i. Skær den færdige dej i kvadrater og udstik i cirkler. Opbevar under et fugtigt viskestykke, så dejen ikke tørrer ud.Kom en teskefuld fyld i midten af hver dumpling, dup lidt vand på kanterne og fold sammen. Damp under låg på bagepapir i ca. 8 minutter, til fyldet er tilberedt.Servér straks med sojadip.

Sojadip:

  • Bland alle ingredienser og justér evt. smagsbalancen hvis nødvendigt.