Go Back
+ servings
Confiteret svinebryst med langtidsbagt rodbede

Confiteret svinebryst med langtidsbagt rødbede

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer

Ingredienser

Confiteret svinebryst med langtidsbagt rødbede

  • 1 kg svinebryst (med svær)
  • 25 g smør
  • 2 kviste timian
  • 2 stk rødbeder (store aflange)
  • 1 spsk. bær (frysetørrede )
  • Urter til pynt (fx kørvel, timian og rød syre)
  • Salt
  • peber

Portvinssauce med bær

  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 2,5 dl portvin
  • 2,5 dl hønsefond
  • 25 g smør (koldt, i tern)
  • 100 g bær (fx solbær, ribs og tranebær)

Fremgangsmåde

Confiteret svinebryst med langtidsbagt rødbede

  • Start med at klargøre kødet mindst 24 timer før, det skal serveres. Tag sværen af og vakuummér svinebrystet med smør, timian, salt og peber. Confitér i vandbad ved 80° i 12 timer. Tag ud og afkøl under pres i yderligere 12 timer. Tag ud af køleskabet lidt tid inden, det skal serveres.
  • Skær kødet i 4 stykker, rids fedtet og steg det langsomt gyldent i olie, så kødet når at blive varmt hele vejen igennem.
  • Skær sværen i strimler og giv et opkog i letsaltet vand. Hæld i et dørslag og lad sværen dryppe af. Vend med groft salt og steg sværen sprød i ovnen ved 225°. Vend et par gange undervejs.
  • Kom et par af flæskesværene (gem resten til snacks) i en pose sammen med frysetørrede bær og knus dem til et groft pulver med en kagerulle eller lignende .
  • Kog rødbederne møre og pil skrællen af. Bag i ovnen i 12 timer ved 80°. Halvér og pensl med lidt a saucen.
  • Drys med det grove knas af knuste flæskesvær og frysetørrede bær og pynt med urter.
  • Anret sammen med det confiterede svinebryst og sauce.

Portvinssauce med bær

  • Bring balsamicoeddike i kog i en gryde og kog ind til en siruplignende konsistens. Tilsæt portvin og reducér til det halve. Hæld fonden i og kog atter ind til det halve. Tilsæt halvdelen af bærrene og lad dem koge med et par minutter.
  • Hæld saucen gennem en si, mens du moser bærrene med en grydeske for at få saften med. Pisk kolde smørtern i saucen én ad gangen og kom resten af bærrene i saucen.