3stilke thai bladselleri(eller almindelig bladselleri – gå efter tynde stængler med spæde blade så vidt muligt)
1stkrødløg(lille )
1stkforårsløg(kan udelades)
¼bundtkoriander
1fedhvidløg
chilipeber
1stkhjertesalat
1spsk.sukker
1spsk.fiskesauce
2spsk.limesaft(eller citronsaft)
2stkæg
Olie(til stegning)
Fremgangsmåde
Skræl guleroden og skær den i julienne (tynde stave), gerne på mandolinjern eller med juliennejern. Snit bladsellerien i helt tynde, skrå skiver. Pil rødløget og halvér det. Snit det så fint du kan, som om ville du udskære helt tynde både. Pil hvidløget og skær der i så tynde skiver, som det er muligt. Snit forårsløget og hak koriander groft.
Fjern kernerne fra chilipeberen og skær den i strimler. Snit hjertesalaten groft.
Rør sukker ud i fiskesauce og lime- eller citronsaft. Vend dressingen sammen med alle ingredienserne til salaten. Smag til.
Salaten skal på én gang være sødlig, stærk, salt og sur.
Varm en god sjat olie (ca. 2 dl) i en wok og tænd op under blusset.
Slå et af æggene ud i en lille skål. Hæld det i olien, når den er varm, og steg i ca. 45 sekunder, mens du med en ske hælder lidt olie over æggets top. Vend ægget og giv det yderligere ca. 45 sekunder. Tag op af olien og læg på fedtsugende papir.
Gentag med det resterende æg. Skær hvert æg ud i 4 stykker og vend sammen med salaten.