Go Back
Thaisalat med stegte aeg

Thaisalat med stegte æg

5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 1 gulerod
  • 3 stilke thai bladselleri (eller almindelig bladselleri – gå efter tynde stængler med spæde blade så vidt muligt)
  • 1 stk rødløg (lille )
  • 1 stk forårsløg (kan udelades)
  • ¼ bundt koriander
  • 1 fed hvidløg
  • chilipeber
  • 1 stk hjertesalat
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 2 spsk. limesaft (eller citronsaft)
  • 2 stk æg
  • Olie (til stegning)

Fremgangsmåde

  • Skræl guleroden og skær den i julienne (tynde stave), gerne på mandolinjern eller med juliennejern. Snit bladsellerien i helt tynde, skrå skiver. Pil rødløget og halvér det. Snit det så fint du kan, som om ville du udskære helt tynde både. Pil hvidløget og skær der i så tynde skiver, som det er muligt. Snit forårsløget og hak koriander groft.
  • Fjern kernerne fra chilipeberen og skær den i strimler. Snit hjertesalaten groft.
  • Rør sukker ud i fiskesauce og lime- eller citronsaft. Vend dressingen sammen med alle ingredienserne til salaten. Smag til.
  • Salaten skal på én gang være sødlig, stærk, salt og sur.
  • Varm en god sjat olie (ca. 2 dl) i en wok og tænd op under blusset.
  • Slå et af æggene ud i en lille skål. Hæld det i olien, når den er varm, og steg i ca. 45 sekunder, mens du med en ske hælder lidt olie over æggets top. Vend ægget og giv det yderligere ca. 45 sekunder. Tag op af olien og læg på fedtsugende papir.
  • Gentag med det resterende æg. Skær hvert æg ud i 4 stykker og vend sammen med salaten.
  • Servér evt. med jasminris.