Go Back
+ servings
Glasnudelsalat med spidskaal og kylling

Glasnudelsalat med spidskål og kylling

5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 200 g tørrede glasnudler
  • 1 spidskål (rødt eller grønt )
  • 1 rødløg (lille)
  • 1 bundt koriander
  • 500 g kylling (kogt eller stegt )
  • ½ dl sukker
  • ¼ dl vand
  • ½ dl fiskesauce
  • ½ dl citronsaft (eller limesaft)
  • 2 tsk. stegt hvidløg i olie (valgfri*)
  • Hæld kogende vand over glasnudlerne og udblød dem i et par minutter (til de er ’al dente’. Sigt vandet fra og klip glasnudlerne i mindre stykker.)

Fremgangsmåde

  • Snit spidskålen fint. Pil og halvér rødløget og snit det fint. Hak koriander groft. Skær eller riv kyllingen i mundrette bider. Kom det hele i en skål sammen med glasnudlerne.
  • Rør sukkeret ud i vandet (dette er nemmest, hvis det er varmt) og bland med fiskesauce og citron- eller limesaft. Vend det i salaten sammen med stegt hvidløg og smag til med yderligere sukker, fiskesauce og citron- eller limesaft hvis nødvendigt.
  • *Stegt hvidløg i olie laves ved at knuse et par hvidløgsfed i en morter (alternativt kan de presses). Herefter steges det knuste hvidløg gyldent i et par spiseskefulde smagsneutral olie, fx solsikkeolie.