Go Back
+ servings
Tom yam med rejer og bogehatte

Tom yam med rejer og bøgehatte

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 dl rejefond (se længere oppe eller vand)
  • 100 g fjordrejer (pillede, rå eller kogte)
  • 1 bakke bøgehatte (ca. 200 g)
  • 2 stk. citrongræs
  • 2 stk. korianderrødder
  • 8 blade limeblade
  • 50 g galanga
  • ½ dåse kokosmælk
  • 4 spsk. roasted chili paste
  • 4 bird’s eye-chilier
  • 3 spsk. fiskesauce
  • 4 spsk. limejuice (eller citronsaft.)
  • Koriander
  • forårsløg (til pynt)

Fremgangsmåde

  • Skær enderne af citrongræs-stænglerne, kassér det yderste blad, og giv den et par bank med skaftet på en stor kniv. Skær den i ca. tre dele. Riv limebladene i mindre stykker, og skær galanga i skiver. Skrab korianderrødderne rene under rindende vand med en urtekniv, og giv den ligeledes et bank med knivskaftet. Kom fonden i en gryde sammen med citrongræs, limeblade, galanga, og bring i kog. Lad det simre i 10-15 minutter, tilsæt derefter kokosmælk, chilipasta, hele bird’s eye chilier efter smag.
  • Kog yderligere 3-4 minutter.
  • Sigt suppen, og smag til med fiskesauce og limejuice/citronsaft.
  • Steg bøgehattene i lidt olie på en pande.
  • Anret de rå eller kogte rejer i dybe tallerkner med bøgehatte, koriander samt evt. lidt fintsnittede forårsløg. Hæld den varme suppe på ved bordet.