Go Back
+ servings

Spanakopita - Græsk spinattærte

5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stk løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt forårsløg
  • 400 g spinat
  • 1 bundt dild
  • 3 æg
  • 1 håndfuld parmesan (revet)
  • 250 g gedeost (Taverna finest )
  • 250 g filodej
  • ½ tsk. revet muskatnød
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

  • Pil løg og hvidløg, og hak begge dele. Snit forårsløgene. Skyl spinaten grundigt, og hak den groft. Varm en stor pande, og sautér løg, hvidløg og forårsløg i lidt olie i et par minutter, til løgene er klare. Tag det op af panden, og sæt til side. Sautér spinaten i samme pande ad flere omgange, til den begynder at falde sammen. Dræn spinaten i en si, og pres overskydende væde ud af den, når den er kølig nok til at håndtere. Hak dilden groft.
  • Pisk æggene let sammen i en skål, tilsæt parmesan, og smuldr fetaen i.
  • Krydr med muskatnød, salt og peber, og vend spinaten, løgblandingen og dilden i.
  • Pensl en plade filodej med olie, og læg den i et ovnfast fad med enderne hængende ud over siderne. Pensl det næste stykke filodej med olie, og læg det forskudt oven på det forrige stykke. Forsæt, til al filodejen er brugt – der skal være ca. 7-8 lag i alt.
  • Hæld fyldet i midten, og fold enderne ind over det. Det gør ikke noget, hvis dejen falder lidt fra hinanden.
  • Pensl atter med olie hvis nødvendigt, og skær toppen ud i firkanter. Det gør den nemmere at skære ud senere.
  • Bag ved 200 grader i ca. 25-30 minutter, til dejen er sprød og gylden.
  • Lad den sætte sig i 10 minutter inden servering.