Go Back
+ servings

Braiserede andelår med portvin og svampe

No ratings yet
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 4 andelår
  • Olie/smør til stegning
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 1,5 dl portvin (kan erstattes med rødvin – se intro)
  • 3,5 dl andefond
  • 2 kviste frisk timian eller 1 tsk tørret
  • 2 laurbærblade
  • 2 tsk majsstivelse
  • Evt. kulør
  • 200 g svampe (fx kantareller og portobello)

Fremgangsmåde

  • Pil og hak løget groft. Pil også hvidløg, og knus det. Skær guleroden i grove skiver. Dup andelårene tørre, og brun dem på begge sider i fedtstof i en ovnfast gryde. Tag andelårene op af gryden, og kom grøntsagerne i i stedet. Sautér dem i et par minutter, til løgternene er klare, og hæld nu balsamicoeddike, portvin, fond, timian og lauberblade i gryden. Bring den i kog, læg låg på, og sæt den i en 160 grader varm ovn/140 grader ved varmluft i ca. 1 time og 30 minutter, til andelårene er møre (er de store, skal de måske have lidt længere).
  • Tag gryden ud af ovnen, og skru nu temperaturen op til 225 grader alm. ovn/205 varmluft. Tag andelårene op af gryden, og sæt dem i ovnen, til skindet er gyldent og sprødt. Sigt imens resten af grydens indhold, og kassér grøntsager og urter. Skum fedtet i toppen fra, bring i kog og jævn med majsstivelse rørt ud i vand. Smag til med salt og peber, og giv den evt. et skud kulør, hvis du synes, at den trænger.
  • Rens svampene, og steg dem gyldne i fedtstof på en pande. Hæld saucen tilbage i gryden eller på et fad, læg andelår og svampe ved, og pynt evt. med frisk timian eller andre urter.
  • Server eventuelt med en god rødkålssalat (opskrift kommer på i overmorgen) og en god mos eller dine yndlingskartofler.