Riv citron- og appelsinskal fint, og pres herefter saften ud af begge. Hak svesker og figner groft. Kom det hele i en skål sammen med rosiner og cognac og lad det trække natten over.
Tænd ovnen på 150°.Pisk æggene i en skål. Pisk i en anden skål smør og brun farin sammen til en luftig, ensartet masse, hvorefter de piskede æg tilsættes lidt efter lidt under piskning.
Bland kanel, ingefær og mel og rør det i skålen lidt efter lidt. Smut og hak mandlerne groft og kom dem i dejen sammen med de hakkede valnødder. Hæld lagen fra de tørrede frugter over i en skål, inden de røres i dejen.
Kom dejen i en smurt springform beklædt med bagepapir og bag kagen nederst i ovnen i cirka 2½ timer, eller indtil den er færdig.
Lad kagen køle af en anelse og pensl med den overskydende lage. Pak kagen ind, mens den endnu er lun. Ompak kagen, når den er helt kold, og læg den i en lufttæt beholder. Lad den gerne trække mindst tre uger, inden den skal spises. Pensl evt. et par gange undervejs med cognac.
Umiddelbart inden man skal spise kagen, pynter man den. Pensl toppen af kagen med opvarmet, sigtet abrikosmarmelade. Rul fondant tyndt ud i flormelis, skær en cirkel, der passer til springformen, og læg over. Udstik evt. den overskydende fondant i pæne former og pynt kagen. En smule abrikosmarmelade vil hjælpe med at få pynten til at sidde fast.