Go Back
+ servings

Engelsk julekage

No ratings yet
Antal: 10 personer

Ingredienser

  • 1 økologisk citron
  • 1 økologisk appelsin
  • 75 g svesker
  • 75 g tørrede figner
  • 300 g rosiner
  • 1 dl cognac
  • 2 æg
  • 125 g smør
  • 125 g brun farin
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 150 g hvedemel
  • 100 g mandler
  • 50 g hakkede valnødder
  • 1,5 dl abrikosmarmelade
  • 250 g fondant
  • ½ dl flormelis

Fremgangsmåde

  • Riv citron- og appelsinskal fint, og pres herefter saften ud af begge. Hak svesker og figner groft. Kom det hele i en skål sammen med rosiner og cognac og lad det trække natten over.
  • Tænd ovnen på 150°.Pisk æggene i en skål. Pisk i en anden skål smør og brun farin sammen til en luftig, ensartet masse, hvorefter de piskede æg tilsættes lidt efter lidt under piskning.
  • Bland kanel, ingefær og mel og rør det i skålen lidt efter lidt. Smut og hak mandlerne groft og kom dem i dejen sammen med de hakkede valnødder. Hæld lagen fra de tørrede frugter over i en skål, inden de røres i dejen.
  • Kom dejen i en smurt springform beklædt med bagepapir og bag kagen nederst i ovnen i cirka 2½ timer, eller indtil den er færdig.
  • Lad kagen køle af en anelse og pensl med den overskydende lage. Pak kagen ind, mens den endnu er lun. Ompak kagen, når den er helt kold, og læg den i en lufttæt beholder. Lad den gerne trække mindst tre uger, inden den skal spises. Pensl evt. et par gange undervejs med cognac.
  • Umiddelbart inden man skal spise kagen, pynter man den. Pensl toppen af kagen med opvarmet, sigtet abrikosmarmelade. Rul fondant tyndt ud i flormelis, skær en cirkel, der passer til springformen, og læg over. Udstik evt. den overskydende fondant i pæne former og pynt kagen. En smule abrikosmarmelade vil hjælpe med at få pynten til at sidde fast.