Go Back
+ servings

Tacos med kylling, avocadopuré og mexicansk kålsalat

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g kyllingefilet
  • Olie til stegning
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. fajita-krydderi
  • Chilipulver
  • 24 majstortillas
  • Koriander til pynt
  • 2 limes
  • Salt, peber

Avocadopuré:

  • 2 modne avocadoer
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1-2 limes
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • ½ chilipulver
  • ½ tsk. paprika
  • Salt

Mexicansk kålsalat:

  • 1 lille spidskål eller ½ medium
  • ½ rødløg
  • ½ bdt. koriander
  • 2-3 limes
  • 1 nip sukker
  • Salt, peber

Fremgangsmåde

  • Skær kyllingefilterne i små tern på ca. 1,5 cm. Hak hvidløgsfed fint eller pres dem. Varm en sjat olie på en pande, og steg kyllingefileterne sammen med hvidløg, fajita-krydderi, chili, salt og peber, til kødet er gennemstegt. Sæt til side.
  • Lun majstortillaerne i sølvpapir i ovnen ved 200 grader i ca. 5 minutter.
  • Top tortillas med avocadopuré, kålsalat, kylling og koriander. Servér med limebåde samt evt. en simpel dressing på cremefraiche smagt til med hvidløg, limesaft, salt og peber.

Avocadopuré:

  • Mos avocadoer sammen med presset eller finthakket hvidløg, og smag til med limesaft og krydderier.

Mexicansk kålsalat:

  • Snit spidskålen i tynde strimler. Pil rødløg, og skær det i tynde skiver. Snit korianderen. Bland det hele sammen med limesaft, sukker, salt og peber. Lad den trække lidt på køl, inden servering.