Go Back
+ servings

Pie med oksekød, champignon og sort peber

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g oksesteak (fx tyksteg)
  • Olie
  • 1 stort pillet og hakket løg
  • 2 fed hvidløg (pillet og presset)
  • 250 g champignon i kvarte
  • 2 dl oksefond/-bouillon
  • 1 spsk. tompatpuré
  • 1 spsk. Worchestershire sauce
  • 6 timianstilke (eller en tsk. tørret timian)
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 dl fløde
  • 1 portion mørdej (købt eller hjemmelavet)
  • 1 portion butterdej (købt eller hjemmelavet - opskrift følger)
  • 1 æg
  • Salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Skær oksekødet ud i tern på ca. 2 cm, varm lidt olie i en gryde, og brun det ved jævn til høj varme. Tilsæt løg, hvidløg og halvdelen af champignonerne skåret i kvarte. Steg videre, til løgternene er klare. Tilsæt fond, og skru ned for blusset, så grydens indhold simrer stille og roligt.
  • Bland tomatpuré, Worchestershire sauce, hvedemel, timianblade, salt og peber, og hæld det i gryden. Rør, til blandingen er godt fordelt, og lad det simre blidt, til kødet er mørt. Simretiden afhænger af, hvor mør en udskæring du bruger.
  • Ved brug en af mør oksebøf er simretiden cirka 15-20 minutter. Afkøl.
  • Skær de resterende champignons i skiver, og steg dem i lidt olie. Tilsæt fløden, lad den reducere en anelse, og smag til med salt og peber. Afkøl.
  • Rul mørdejen ud til en stor cirkel, og kom den i en rund pie- eller tærteform (ca. 25 cm), så 1 cm hænger ud over siderne. Kom oksefyldet i, og fordel champignonsaucen oven på i klatter. Pensl mørdejskanten med lidt vand. Rul butterdejen ud, og læg den over din pie. Den skal ligeledes ligge 1 cm ud over kanten.
  • Skær overskydende dej af. Klem mørdejskanten sammen med butterdejskanten, og klem den gerne sammen med fingrene, så der dannes en vandret bølgeform langs med kanten.
  • Rids evt. butterdejen uden at skære igennem, og lav et par huller i den med en kniv, så dampen kan slippe ud. Pensl med 1 æg pisket sammen med 1 spsk. vand, og drys godt med groftkværnet sort peber.
  • Bag i en 215 grader varm ovn i ca. 25 minutter, til den er gylden og sprød.Afkøl en anelse inden servering, og servér gerne sammen med en god salat.