Go Back
+ servings

Gryderet med kylling, chorizo og hvide bønner

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g kyllingekød
  • 250 g chorizopølse (ikke skiveskåret)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dåse hvide bønner (alternativt 250 g udblødte, kogte hvide bønner)
  • 4 dl hønsefond/-bouillon
  • 1 tsk. blandede tørrede urter (fx herb de provence)
  • Salt, peber
  • Bredbladet persille

Fremgangsmåde

  • Del kyllingefileterne på langs, og skær dem i grove tern.
  • Skær chorizoen i grove skiver.
  • Pil løget og hvidløgene, og hak begge dele. Varm en sjat olie i en gryde, og sautér løg og hvidløg kort, og tilsæt kyllingen og chorizoen. Brun på alle sider, hæld de flådede tomater i gryden, og mos dem lidt med en grydeske.
  • Tilsæt hvide bønner, fond og krydderier, og lad det hele simre i 15-20 minutter, til kyllingen er tilberedt.
  • Smag til med peber og evt. salt hvis nødvendigt (chorizoen tilfører salt til retten, så vente med at tilsætte salt, til du har smagt den).
  • Drys med hakket bredbladet persille ved servering.
  • Gryderetten er især god med godt brød eller ris.