Go Back
+ servings

Tortillas med grillet gris og kålsalat

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer

Ingredienser

Gris:

  • 500 g nakkefilet
  • 1 tsk. paprika
  • ½ tsk. spidskommen
  • ½ tsk. cayennepeber
  • ½ tsk. stødt chili
  • ½ tsk. oregano
  • 1 spsk. olie

Tortillas:

  • 250 g hvedemel
  • 1,5 dl vand

Hvidløgsdressing:

  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl cremefraiche
  • 1 nip sukker
  • 1 lime
  • Salt, peber

Herudover:

  • ½ stort spidskål eller 1 lille
  • 1 bdt. koriander
  • 2 limes
  • 1 nip sukker
  • ½ rødløg
  • Salt, peber

Fremgangsmåde

  • Bland paprika, spidskommen, cayennepeber, chili og oregano med olie, salt og peber. Gnid blandingen ind i kødet, og lad det trække på køl.
  • Gril kødet, og skær det i tynde skiver.
  • Kom lidt kød på hver tortilla, top med kålsalat, hvidløgsdressing og rødløg, og pynt med den resterende koriander.

Tortillas:

  • Rør hvedemel, vand og lidt salt sammen i en skål, og ælt det til en elastisk dej. Del dejen i 16 kugler, og rul dem så tyndt ud som muligt. Bag hver tortilla på en tør pande på grillristen i ca. 1 minut på hver side, til dejen bobler op.
  • Dæk dine tortillas med et rent viskestykke, til de skal bruges.

Hvidløgsdressing:

  • Knus hvidløget, bland det med cremefraiche, og smag til med sukker, limesaft, salt og peber.

Herudover:

  • Snit spidskålen og halvdelen af korianderen, og bland begge dele med limesaft, sukker, salt og peber. Skær rødløget i fine strimler.