Go Back
+ servings

Asiatisk kålsalat med koriander, mynte og sesam

5 fra 4 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 chilipeber
  • 1 lille rødløg
  • 1 bdt. koriander
  • ¼ bdt. mynte
  • 4 store håndfulde fintsnittet kål (fx spidskål, rødkål og grønkål)
  • 2 håndfulde revet gulerod
  • 2 spsk. ristet sesam

Asiatisk dressing:

  • 1 fed hvidløg
  • 1 chilipeber
  • 3 spsk. limesaft
  • 3 spsk. fiskesauce
  • 3 spsk. sukker

Noter

  • Bland gerne flere forskellige slags kål til salaten som eksempelvis spidskål, rødkål og savoykål.

Fremgangsmåde

  • Skær chilien i tynde strimler – kassér evt. kernerne. Pil rødløget, halvér det, og snit det fint.
  • Hak korianderen groft. Pluk mynten, og riv bladene i mindre stykker.
  • Kom det hele i en skål sammen med kål og gulerod.
  • Vend dressingen i salaten, og top til sidst med sesam.

Asiatisk dressing:

  • Pil hvidløget, og hak chilien groft – kassér evt. kernerne.
  • Stød begge dele til en grov pasta i en morter (har du ikke en morter, kan du i stedet hakke dem fint).
  • Tilsæt limesaft, fiskesauce og sukker, og rør dressingen sammen, til sukkeret er opløst.