Go Back
+ servings

Beurre blanc (fransk smørsauce)

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse5 min
Tilberedelse10 min
I alt15 min

Ingredienser

  • 1,5 dl hvidvin
  • 1 spsk. eddike
  • 1 hakket skalotteløg
  • 1 laurbærblad
  • 8 sorte peberkorn
  • 150 g koldt usaltet smør i små tern
  • Salt

Fremgangsmåde

  • Kom hvidvin, eddike, skalotteløg, laurbærblad og peberkorn i en gryde og bring i kog. Kog ind til lidt under halvdelen og sigt.
  • Hæld hvidvinsblandingen i vandbad over gryde med kogende vand og pisk smør i tern efter tern (det næste tilsættes, når det første er helt opløst), så der til sidst dannes en tyk sauce. Dette tager cirka fem minutter.
  • Smag til med salt og ekstra eddike eller citronsaft hvis nødvendigt.