Go Back
+ servings

Hjemmelavede pomfritter (triple cooked)

Perfekt sprøde pomfritter tilberedt over tre omgange (først kogt og derefter stegt i olie ad to omgange). Det sikrer perfekt sprøde pomfritter.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse20 min
Tilberedelse15 min
Hviletid1 t

Ingredienser

  • 8 bagekartofler
  • 1 l jordnøddeolie eller anden neutral olie (fx en blanding af raps- og solsikkeolie)
  • Salt
  • 3 spsk. eddike (fx lagereddike)

Fremgangsmåde

  • Skræl kartoflerne, og skær dem i stave med ønsket tykkelse. Skyl dem under rindende vand i et par minutter. Bring en stor gryde med vand i kog, og tilsæt salt og eddike (eddiken gør, at kartoflen lettere holder formen). Kog kartoflerne, til de begynder at blive møre og overfladen krakelerer. Tag op med en hulske eller lignende, læg på en rist eller et fad med køkkenrulle og sæt på køl mindst en halv time.
  • Varm olien op til 130 grader og steg pomfritterne i cirka fem minutter. Tag op med hulske og læg på en rist eller et fad med køkkenrulle og stil atter på køl.
  • Ønsker man at fryse pomfritterne, kan man gøre det, efter de er kølet af.
  • Efter en halv time på køl varmes olien op til 180 – 190 grader. Steg pomfritterne til de er smukt gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, salt og server straks.