Go Back
+ servings

Perfekte cookies med chokolade, nødder og flagesalt

En sikker vinder for hele familien, og så er de tilmed fantastisk nemme at lave. Perfekt til eftermiddagskaffen, eller som en hyggelig weekend snack til den søde tand.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 200 g blødt smør
  • 125 g sukker
  • 125 g brun farin
  • 1 æg
  • 1 spsk tahin (kan udelades)
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1,5 tsk flagesalt
  • 200 g mørk eller lys chokolade (eller en blanding, chips eller hakket groft)
  • 1 dl hakkede peanuts

Fremgangsmåde

  • Pisk smør, sukker og brun farin. Tilsæt ægget og tahin, og pisk igen. Bland mel, natron og salt, og vend det i dejen. Sørg for ikke at røre mere i dejen end nødvendigt herefter. Tilsæt nu chokolade og peanuts, og lad dejen hvile i et par timer, men helst natten over.
  • Læg en kugle dej på størrelse med en golfkugle på bagepapir – sørg for der er god plads imellem, da de flyder ud. På en almindelig bageplade er der cirka plads til 7-8 styk. Bag ved 180 grader varmluft i 14-16 minutter. De er færdige, når de er gyldne i kanterne. Lad dem afkøle på en bagerist – bemærk, at de først bliver sprøde, når de er helt kolde.
  • Når dine cookies er kølet af, bør de opbevares i en kagedåse eller i en anden lufttæt beholder.