Go Back
+ servings

Svensk pølseret

Opskrift på børnehittet svensk pølseret, som kan bikses sammen på bare 10 minutter, hvis du har en rest kogte kartofler.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg kogte kartofler (skåret i skiver)
  • 2 spsk olie
  • 2 løg (hakket)
  • 500 g pølser (skåret i skiver)
  • 2 tsk paprika
  • 1 dåse tomatpuré (140 g)
  • 1 spsk ketchup (valgfri)
  • 1 dl fløde
  • 2 dl mælk
  • salt og peber
  • purløg

Fremgangsmåde

  • Varm olien på en stor pande. Tilsæt de hakkede løg og sautér ved jævn varme, indtil løgene er klare. Tilsæt pølseskiverne, og lad det hele stege videre i et par minutter. Paprika, tomatpure, ketchup, fløde og mælk tilsættes dernæst, inden kartoffelskiverne vendes i. Lad det hele simre i et par minutter, smag til med salt og peber, og tilsæt ekstra mælk eller fløde, hvis der ønskes en knap så tyk konsistens. Drys med friskklippet purløg, og server straks.