Go Back
+ servings

Jordskokkesuppe med æble, glaskål, purløg og bacon

Skøn og nem opskrift på jordskokkesuppe med hvidvin, fløde og hønsefond. Suppen er her med fire slags topping, men du kan fint fravælge en eller flere alt efter smag og behag.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 500 g jordskokker
  • 1 bagekartoffel
  • 25 g smør
  • 2, 5 dl hvidvin
  • 1,25 l hønsefond
  • 1,5 dl piskefløde
  • 150 g bacon i tern
  • 2 æbler
  • 1 glaskål
  • 1 bdt. purløg
  • Salt, peber

Fremgangsmåde

  • Pil og hak løg og hvidløg. Skræl jordskokkerne og kartoflen, og skær begge dele i cirka 1 cm tern.
  • Smelt smørret i en stor gryde, og lad det bruse af. Tilsæt løg, hvidløg, kartoffel- og jordskokketern, og sautér dem ved jævn varme i 3-4 minutter, uden at de tager farve. Kom nu vinen i gryden, og lad den koge ind til det halve. Tilsæt hønsefond, og bring gryden i kog. Lad den simre stille og roligt i cirka 20 minutter, til grøntsagerne er godt møre. Tilsæt fløden, og blend suppen, til den er helt glat. Kom suppen tilbage i gryden, og lun den igennem. Smag til med salt og peber.
  • Steg bacon sprød på en tør pande, og lad den dryppe af på fedtsugende papir.
  • Skræl æbler og glaskål, og skær begge dele i små tern. Snit purløget fint.
  • Anret suppen i skåle, og top hver portion med æble, glaskål, bacon og purløg.
  • Nyd eventuelt suppen med godt brød.