Go Back
+ servings

Svampetærte med spinat og bacon

Skøn og velsmagende tærte med fyld af flere slags svampe, bacon og spinat.
5 fra 4 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

Tærtebund

  • 125 g koldt smør
  • 200 g hvedemel
  • 1 æg

Tærtefyld

  • 1 løg
  • 65 g spinat
  • 150 g bacon i tern
  • 500 g blandede svampe (fx alm. champignon og portobello)
  • Smør eller olie til stegning
  • 3 æg
  • 200 g cremefraiche
  • 1 dl fløde
  • 100 g revet gruyere eller anden god ost

Fremgangsmåde

Tærtebund:

  • Skær smørret i tern, og smuldr det ud i melet. Pisk ægget, og saml dejen med det. Tilsæt lidt ekstra mel hvis nødvendigt. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og kom den i en tærteform. Lad den hvile i køleskabet i en halv time.
  • Prik tærtebunden med en gaffel, og forbag den i 10 minutter i en 180 grader varm ovn.

Resten:

  • Pil og hak løget.
  • Skyl spinaten grundigt, og sautér den på en tør pande, til den falder sammen. Lad den dryppe af i et dørslag, og klem ekstra vand ud af den, når den er kølig nok til at kunne håndteres. Hak den groft.
  • Steg baconen sprød på en pande, og lad det dryppe af på festsugende papir.
  • Rent svampene, og skær dem i mundrette stykker. Sautér dem på samme pande i lidt fedtstof hvis nødvendigt, til de tager farve.
  • Pisk æg, cremefraiche, fløde, salt og peber sammen, og rør så revet ost, bacon, løg, spinat og svampe i.
  • Hæld tærtefyldet i en tærteform med en forbagt tærtebund, og bag tærten i ovnen ved 180 grader alm. ovn i cirka 30-35 minutter, til tærten er fast og gylden.
  • Nyd eventuelt tærten med en god salat med vinaigrette.