Go Back

Butterdejstærte med cherrytomater, ost og oregano

Virkelig nem og lækker butterdejstærte med søde cherrytomater, ostecreme og frisk oregano på toppen. Opskriften her giver to tærter, så der er nok mad, selv hvis man er fire til seks sultne voksne til bords.
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 750 g cherrytomater
  • En lille sjat olie
  • 4 æggeblommer
  • 150 g cremefraiche ((18 %))
  • 150 g revet ost
  • 1,5 tsk. dijonsennep
  • 500 g butterdej
  • 1 bdt. oregano
  • Salt, peber

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Halvér cherrytomaterne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle med skæresiden nedad i 10 minutter. Vend dem herefter med olie, salt og peber.
  • Bland æggeblommerne med cremefraiche, revet ost, sennep, salt og peber
  • Fordel butterdejen på to bageplader med bagepapir. Rids butterdejen 1 cm fra kanten hele vejen rundt uden at skære helt igennem, og pensl kanten med pisket æg. Prik den inderste del med en gaffel. Sæt bagepladen i ovnen i 10 minutter.
  • Fordel ostemassen på butterdejen, men hold kanterne fri. Top med cherrytomater med skæresiden opad, og krydr med salt og peber.
  • Sæt bagepladerne tilbage i ovnen i cirka 20 minutter, til æggemassen har sat sig.
  • Pluk oreganoen, og fordel den over tærten ved servering.
  • Nyd den gerne sammen med en god salat med vinaigrette.