Go Back
+ servings

Gyoza - japanske dumplinger med svinekød og forårsløg

Stegte og dampede japanske gyozaer med hakket svinekød, forårsløg, hvidløg og soja. 
5 fra 6 stemmer
Antal: 6 personer

Ingredienser

Gyoza-fyld:

  • 1/2 bdt. forårløg
  • 1 lille fed hvidløg
  • 200 g hakket svinekød
  • 1 æg
  • 1/2 spsk. majsstivelse
  • 2 spsk. lys soja
  • 1 tsk. sesamolie
  • 1 tsk. sukker
  • 1/4 tsk. hvid peber
  • 1 tsk. salt

Herudover:

  • 1/2 pakke gyoza-dej (optøet)
  • Olie til stegning
  • 3/4 dl vand per stegning
  • Evt. snittet purløg (koriander eller forårsløg (den grønne del) til pynt)

Soja-dip:

  • 2 spsk. lys soja
  • 1 tsk. fyldende honning
  • 1 tsk. sesamfrø
  • 1/2 spsk. sesamolie
  • 1/2 spsk. vand
  • 1 tsk eddike (gerne riseddike)

Fremgangsmåde

Gyoza-fyld:

  • Snit forårsløg, og blend dem sammen med resten af ingredienserne til fyldet.

Sådan gør du:

  • Kom cirka 1-2 teskefulde fyld på et stykke gyoza-dej, dup lidt vand på kanterne med fingrene, og fold den sammen med eller uden de klassiske folder (læs mere i indlægget længere oppe). Læg den foldede gyoza på et stykke bagepapir, og fortsæt med resten.
  • Varm en sjat olie på en pande, og steg gyozaerne (dette skal gøres ad cirka 2-3 omgange - jo større panden er des bedre) i et par minutter, til bunden er gylden. Kom nu vand ved, og læg straks låg på. Lad dem dampe under låg i et par minutter, til alt vandet er fordampet. Fjern atter låget, og lad dem stege videre et minuts tid. Sæt til side.
  • Pynt eventuelt gyozaerne med lidt grønt, og nyd dem med soja-dippen.

Soja-dip:

  • Rør alle ingredienserne sammen, til honningen er opløst.