Go Back
+ servings

Tacos med oksekød, tomatsalsa og avocado

Skøn og nem opskrift på tacos med lyn-chili med oksekød, peberfrugt, tomat og bønner. Jeg topper endvidere mine tacos med en skøn salsa med tomat og avocado. 
4.75 fra 4 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse15 min
I alt30 min

Ingredienser

  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 rød peberfrugt
  • Olie til stegning
  • 250 g oksekød
  • 1-2 spsk. fajitakrydderi* (se note nederst)
  • Chilipulver eller flager efter smag
  • 1 dåse kidneybønner
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 2,5 dl oksefond/-bouillon
  • 10-12 små majstortillas ((kan erstattes af hvedetortillas))
  • 1 portion tomatsalsa (se opskrift længere nede)
  • 1 avocado
  • Salt, peber

Frisk tomatsalsa med chili og koriander

  • 1/2 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 300 g tomater (- gerne cherrytomater)
  • 1/2 - 1 chilipeber
  • 1/2 bdt. koriander
  • 2 spsk. olivenolie
  • Saften af 1/2 lime
  • Salt, peber

Noter

Jeg brugte en dejlige fajita-krydderiblanding købt hos ASA Spice i Torvehallerne. Kan du ikke få fingrene i sådan en krydderblanding, så kan du erstatte med 1 tsk. paprika, 1 tsk. spidskommen, 1 tsk. oregano og et drys cayennepeber.

Fremgangsmåde

  • Pil og hak løg og hvidløg, og skær peberfrugten i tern. Varm en sjat olie på en pande, og sautér begge dele heri ved jævn varme, til løgternene er klare. Skru op for blusset, og brun nu kødet på samme pande. Tilsæt krydderier og peberfrugt, og steg videre i et par minutter. Kom tomatpuré, kidneybønner og oksefond ved, og lad det hele simre i 10-15 minutter, til væden næsten er fordampet. Smag til med salt og peber samt evt. ekstra chili.
  • Kom dine tortillas i en pakke af sølvpapir, og lun dem i en 200 grader varm ovn i ca. 10 minutter.
  • Fordel lyn-chilien på dine tacos, gerne ved bordet, og top med tomatsalsa og avocado. Servér evt. med ekstra lime og hot sauce (fx Tabasco eller lignende) til dem, der foretrækker det ekstra stærkt.

Frisk tomatsalsa med chili og koriander

  • Pil og hak løg og hvidløg. Hak tomaterne i grove tern, og hak chilipeberen fint. Snit korianderen. Bland det hele sammen med olivenolie, limesaft, salt og peber.