Go Back
+ servings

Muslingesuppe med safran og fennikel

Skøn opskrift på cremet suppe med blåmuslinger, safran, fennikel og urteolie. Sidstnævnte er dog mest på af æstetiske årsager og kan nemt udelades. 
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse20 min
Tilberedelse15 min
I alt35 min

Ingredienser

  • 1,5 kg blåmuslinger
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • Olie til stegning
  • 2 glas hvidvin
  • 1 nip safrantråde
  • 5 dl fiske- eller hønsefond
  • 2 dl piskefløde
  • 20 g smør
  • 1 fennikel
  • Pynt: Dild eller fennikeltop og evt. urteolie

Fremgangsmåde

  • Rens blåmuslingerne, og kassér åbne muslinger, der ikke lukker sig efter et bank mod køkkenbordet. Hak løg og hvidløg. Varm lidt olie i en stor gryde og sautér løg og hvidløg i et par minutter, uden at de tager farve. Hæld blåmuslinger og hvidvin i gryden og læg låg på. Damp i ca. 5 minutter, eller til blåmuslingerne har åbnet sig. Lad blåmuslingerne køle af, til de kan håndteres, og sigt væden over i en ren gryde uden eventuelle sandrester. Pil de fleste blåmuslinger ud af skallerne, men gem et par håndfulde til pynt.
  • Bring muslingefonden i kog og tilsæt safran, fond og fløde. Lad det simre i cirka 5 minutter og smag til med salt og peber. Halvér fenniklen og skær den i tynde skiver. Sautér i smør på en pande i 3-4 minutter.
  • Tag suppegryden af varmen og tilsæt de pillede muslinger. Anret den i skåle sammen med muslinger i skal, stegt fennikel, dild eller fennikeltop samt evt. et par dråber urteolie.
  • Servér med godt brød.