Skøn opskrift på cremet suppe med blåmuslinger, safran, fennikel og urteolie. Sidstnævnte er dog mest på af æstetiske årsager og kan nemt udelades.
4,67 fra 3 stemmer
Antal: 4personer
Forberedelse20 minuttermin
Tilberedelse15 minuttermin
I alt35 minuttermin
Ingredienser
1,5kgblåmuslinger
1løg
2fedhvidløg
Olie til stegning
2glashvidvin
1nipsafrantråde
5dlfiske- eller hønsefond
2dlpiskefløde
20gsmør
1fennikel
Pynt: Dild eller fennikeltop og evt. urteolie
Fremgangsmåde
Rens blåmuslingerne, og kassér åbne muslinger, der ikke lukker sig efter et bank mod køkkenbordet. Hak løg og hvidløg. Varm lidt olie i en stor gryde og sautér løg og hvidløg i et par minutter, uden at de tager farve. Hæld blåmuslinger og hvidvin i gryden og læg låg på. Damp i ca. 5 minutter, eller til blåmuslingerne har åbnet sig. Lad blåmuslingerne køle af, til de kan håndteres, og sigt væden over i en ren gryde uden eventuelle sandrester. Pil de fleste blåmuslinger ud af skallerne, men gem et par håndfulde til pynt.
Bring muslingefonden i kog og tilsæt safran, fond og fløde. Lad det simre i cirka 5 minutter og smag til med salt og peber. Halvér fenniklen og skær den i tynde skiver. Sautér i smør på en pande i 3-4 minutter.
Tag suppegryden af varmen og tilsæt de pillede muslinger. Anret den i skåle sammen med muslinger i skal, stegt fennikel, dild eller fennikeltop samt evt. et par dråber urteolie.