Go Back
+ servings

Tarteletter med høns i asparges

Opskrift på helt klassiske tarteletter med høns i asparges fra mormorkøkkenet. 
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse2 min
Tilberedelse10 min
I alt12 min

Ingredienser

  • 30 g smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 ds hvide asparges i små stykker
  • 5 dl suppe fra kyllingen/hønen eller hønseboillon/fond
  • kød fra kyllingefileterne eller kyllingen/suppehønen i mundrette bidder
  • Salt, peber
  • tarteletter
  • purløg, persille eller karse til pynt ((valgfri))
  • 1 tomat skåret i både til pynt ((valgfri))

Noter

Ønskes en tykkere sauce kan man altid jævne med en smule Maizena rørt op med vand eller suppe/fond. 

Fremgangsmåde

  • Smelt smørret i en gryde, og lav en opbagt sovs ved at tilsætte melet og rør grundigt. Tilsæt så væden fra aspargessnitterne, og rør grundigt, til du har en ensartet tyk sovs. Tilsæt så suppen/fonden lidt efter lidt, mens der piskes hele tiden. Til sidst tilsættes kyllingestykkerne, og der smages til med salt og peber. Undgå at bringe retten i kog, når kyllingestykkerne er tilsat, da kødet kan trevle.
  • Server i lune tarteletter - eventuelt drysset med lidt hakket purløg, karse eller persille og en lille tomat skåret i både.