Go Back
+ servings

Langtidsstegt vildtkølle

Skøn og nem opskrift på langtidsstegt dyrekølle (vildtkølle), som forbliver lækkert og saftigt ved den nænsomme tilberedning. Husk, at stegetiden varierer alt efter størrelsen på køllen. 
4.84 fra 6 stemmer
Antal: 8 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse2 t
Hviletid20 min

Ingredienser

  • 1 dyrekølle (ca. 3 kg)
  • 50 g blødt smør
  • 1 tsk knuste enebær
  • 3-4 kv. frisk rosmarin eller 1 tsk tørret
  • Salt (peber)

Fremgangsmåde

  • Bland smørret med knuste enebær, rosmarin, salt og peber, og gnid blandingen ind ind i dyrekøllen. 
  • Brun dyrekøllen ved 225 grader i 10 - 15 minutter. Skru temperaturen ned på 120 grader, og steg videre i ca. 2 timer, til stegetermometeret viser 58 grader. Mangler stegen farve, når kernetemperaturen nærmer sig de 50, kan du tage køllen ud af ovnen og skrue op for ovnvarmen og indstille ovnen til grillfunktion. Steg køllen, til den har fået den ønskede farve, tag den dernæst ud af ovnen, luk lidt af varmen ud, og stil den atter på 120 grader. Fortsæt, indtil du når den ønskede kernetemperatur. 
  • Lad stegen hvile 20 minutter inden udskæring.