Go Back
+ servings

Klatkager

Skønne og nemme klatkage, som store og små vil elske. Klatkager er en fantastisk måde at få brugt en rest risengrød fra gårsdagens aftensmad. 
5 fra 5 stemmer
Antal: 4
Forberedelse5 min
Tilberedelse15 min
I alt20 min

Ingredienser

  • 500 g færdigtilberedt risengrød
  • 2 æg
  • 40 g hvedemel
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljeessens eller vaniljesukker
  • Rigeligt med smør til stegning

Fremgangsmåde

  • Kom risengrød, æg, hvedemel, sukker og vanilje i en skål, og vend det godt sammen.
    Varm en klat smør på en pande, lad det bruse op, og kom risengrødsdejen på i små klatter. Steg et par minutter på hver side ved jævn varme, til klatkagerne er gyldne. Tilsæt eventuelt mere smør undervejs, hvis det bliver nødvendigt.
    Server klatkagerne med flormelis og syltetøj.