Go Back
+ servings

Tærte med grønne asparges og gruyere

Skøn kødfri tærte med grønt og ost.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4
Forberedelse15 min
Tilberedelse30 min
I alt45 min

Ingredienser

  • 2 plader butterdej ((optøet))
  • 1 æg
  • 2 æggeblommer
  • 1 dl cremefraiche
  • 100 g revet ost ((gerne gruyere))
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1-2 bdt. grønne asparges
  • Salt, peber

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 220 grader.
  • Læg butterdejspladerne på to bageplader beklædt med bagepapir, og rids begge ca. 1 cm fra kanten hele vejen rundt, uden at skære igennem. Pisk ægget, og pensl den smalle kant hele vejen rundt. Prik den inderste del af tærtebunden med en gaffel. Forbag tærtebundene i ca. 10 minutter.
  • Kom resten af det piskede æg i en skål sammen med æggeblommer, cremefraiche, revet ost, sennep, salt og peber. Pisk det sammen, og fordel i tærtebundene. Skær enderne af aspargesene, og fordel dem oven på. Bag ved 200 grader i ca. 20 minutter, til æggemassen har sat sig.
  • Servér aspargestærterne lune og gerne med en god salat som tilbehør.