Go Back
+ servings

Wienerschnitzel med brasede kartofler, ærter og brunet smørsauce

Sprød og saftig husmandskost, som evt. kan serveres med ærter i sæson.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4
Forberedelse25 min
Tilberedelse35 min
I alt1 t

Ingredienser

  • 4 wienerschnitzler af kalv
  • 2 æg
  • 2 dl hvedemel
  • 2-3 dl rasp
  • Rigelige mængder klaret smør og/eller smagsneutral olie til stegning
  • 1 kg kogte kartofler
  • 50 g smør
  • Masser af friskbælgede ærter ((så du orker at bælge - og hvis det er ingen, så brug frosne))
  • 1 frisk peberrod
  • 2 citroner
  • 1 ds benfri sild
  • Salt og peber

Brunet smørsauce med kapers

  • 250 g smør
  • 1 nyt løg eller 1 skalotteløg
  • 1 glas kapers
  • Peber

Fremgangsmåde

  • Start med at klargøre wienerschnitzlerne. Giv dem eventuelt et par bank med en kødkammer eller kagerulle. Slå æggene ud i en dyb tallerken med et drys salt og peber. Pisk dem. Kom nu hvedemel i en anden dyb tallerken og rasp i en tredje. Vend først kødet i mel, dernæst æg og til sidst rasp.
  • Varm rigelige mængder klaret smør og/eller olie op i en stor pande og steg wienerschnitzlerne en eller to ad gangen afhængigt af størrelsen i cirka 3 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på en rist lagt over en bageplade beklædt med sølv- eller bagepapir. Sæt risten og bagepladen i ovnen ved 100 grader, når alle er stegt, og hold dem lune, mens du forbereder resten.
  • Skær kartoflerne i mundrette stykker. Smelt smørret (men gem en lille klat til ærterne) på en pande og lad det bruse af. Steg nu kartoflerne heri, til de er gyldne og varme.
  • Kog ærterne i et par minutter. Hæld vandet fra og tilsæt smør, salt og peber.
  • Riv peberroden og skær citronen ud som ønsket.
  • Servér wienerschnitzlerne med citron, peberrod, benfri sild, kogte ærter, brasede kartofler og brunet smørsauce med kapers.

Smørsauce

  • Kom smørret i en gryde og lad det varme op, til det bliver brunt, uden at det brænder på.
  • Pil og hak imens løget og kom det ved. Tilsæt kapers og tag gryden af varmen. Krydr med peber.