Go Back
+ servings

Kyllingebryst med tomat, oliven og basilikum

Nem og lækker kyllingbryst med cremet sauce med semisoltørrede tomater, oliven og frisk basilikum.
5 fra 1 stemme
Antal: 4
Forberedelse10 min
Tilberedelse15 min
I alt25 min

Ingredienser

  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bdt. basilikum ((kan erstattes med oregano eller timian))
  • Smør eller olie til stegning
  • 4 stk. kyllingebryst
  • 3 spsk. tomatpuré
  • 2 dl hønsefond
  • 1,5 dl fløde
  • 125 g semisoltørrede tomater
  • 100 g oliven
  • Salt, peber

Fremgangsmåde

  • Pil og hak løg og hvidløg. Pluk urterne.
  • Varm lidt fedtstof på en pande, og brun først kyllingebrysterne på alle sider. Krydr undervejs med salt og peber. Sæt dem til side.
  • Kom nu løg og hvidløg på samme pande, og sautér et par minutter ved jævn varme, til løgene er klare. Tilsæt tomatpuré, hønsefond og basilikum- gem lidt til pynt. Bring saucen i kog, og kom kyllingebryster, semisoltørrede tomater og oliven ved. Læg låg på, og lad kyllingebrysterne simre i saucen, til de lige akkurat er møre og gennemstegte. Det tager cirka 7-8 minutter ved svag tl jævn varme. Tilsæt fløde, jævn evt. hvis nødvendigt, og smag til med salt og peber.
  • Pynt med den resterende basilikum ved servering, og nyd med pasta, ris eller kartofler.