Go Back
+ servings

Bagte æg med chorizo, chilibønner, tomat og queso fresco

Lækker og nem ret til brunch- eller frokostbordet med bagte æg med bønner, krydret chorizo og mexicansk friskost. 
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse25 min
I alt40 min

Ingredienser

  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 200 g hel chorizo
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. chilipulver
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 ds cherrytomater
  • 1 ds kidneybønner
  • 3-4 æg
  • Olie til stegning
  • 100 g queso fresco ((mexicansk friskost - kan udelades))
  • Friske urter til pynt ((fx oregano))

Fremgangsmåde

  • Pil og hak løg og hvidløg. Skær chorizo i 1 cm tykke skiver. Varm lidt olie på en pande og sauter først chorizoen i et par minutter. Kom løg og hvidløg ved og sauter videre, til løgene er klare. Tilsæt paprika, chilipulver, oregano, cherrytomater og bønner. Mos et par af tomaterne med grydeskeen. Lad det hele simre ved svag varme i cirka 10 minutter under låg. Smag til med salt og peber.
  • Hvis din pande ikke kan gå i ovnen, så overfør indholdet til et ovnfast fad af passende størrelse. Lav et par fordybninger i saucen og slå æggene ud. Sæt fadet i en 225 grader varm ovn i cirka 10 minutter, til æggehviderne er faste.
  • Smuldr osten over panden og pynt til sidst med friske urter.
  • Nyd eventuelt med godt brød.