Først laves bearnaiseessens af finthakket skalotteløg, 3 spsk eddike og 3 spsk hakket estragon. Det koges ind til løgene er møre, og eddiken næsten er fordampet. Herefter køles det af, kommes i en foodprocessor eller en blender sammen med æggeblommerne. Blend kort og kom herefter smøret i en en tynd ståle, mens der blendes. Start gerne med ganske lidt og lad det så flyde i en tynd stråle efter de første par dråber. Lad være med at tilsætte vallen (det hvide i det smeltede smør)
Herefter tilsættes en ekstra skefuld hakket estragon, og saucen smages til med ekstra eddike, salt og peber.
Hvis man oplever, at saucen skiller, kan den evt. reddes med et par skefulde kold vand (det siger Price-brødrene). Man kan også bruge lidt vand, hvis man synes, at saucen er for tyk.Jeg fik desværre ikke taget et billede, men regner med at forsøge mig igen med en ny omgang bearnaise snart. Så bliver det nu nok på den gammeldags facon med vandbad og piskeris.